Mosterdsaus

mosterdsaus





Mosterdsaus kan goed gegeten worden bij gekookte vis, stokvis, lamsvlees, hardgekookte eieren en witte bonen.

Ingrediënten mosterdsaus:

Hoeveelheid:  Product:     
35-37 g boter    
30 g bloem    
½ l water    
  zout    
1 el mosterd    

 

Bereidingswijze mosterdsaus:

  • Smelt 35 gram van de boter.
  • Voeg bloem toe en verwarm de bloem in de boter zolang tot het ‘opkomt en geel ziet’.
  • Roer vlijtig met een garde en voeg bij gedeelten tegelijk het water toe.*
  • Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Maak de saus op smaak met zout.
  • Neem de saus van het vuur en roer er vlug de overgebleven boter in kleine klontjes door.
  • Maak de saus af met tenminste een eetlepel mosterd.
  • Na het toevoegen van de mosterd mag de saus niet meer doorkoken.
  • Bekijk hoe dik de saus is. Je kan de saus anders eventueel met nog wat water verdunnen.

* Je kan het water ook vervangen voor het kooknat van het gerecht waarbij je het opdient. Als je bijvoorbeeld de saus bij vis wilt eten, dan neem je het kookwater van de vis in plaats van het water. Zo zal de mosterdsaus nog lekkerder zijn en beter bij je gerecht passen.