Peterseliesaus is heerlijk voor bij de vis, maar ook kan deze saus gegeten worden bij groene erwten, wortelen, hardgekookte eieren en macaroni.
Ingrediënten Peterseliesaus:
Hoeveelheid: | Product | ********************************* | ![]() |
35-37 g | boter | ||
30 g | bloem | ||
½ l | water | ||
zout | |||
peterselie |
Bereidingswijze Peterseliesaus:
- Smelt alle boter in een steelpannetje.
- Voeg bloem toe en verwarm de bloem in de boter zolang tot het ‘opkomt en geel ziet’.
- Roer het gesmolten boter met bloem flink door en voeg geleidelijk het water toe*.
- Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Snijd de peterselie fijn en doe het er doorheen.
- Maak de saus op smaak met peper en zout.
* Je kan hiervoor ook het kookvocht van het gerecht waar je het bij eet gebruiken, bijvoorbeeld het kookvocht van de vis of van de wortelen.