Peterseliesaus





Peterseliesaus is heerlijk voor bij de vis, maar ook kan deze saus gegeten worden bij groene erwten, wortelen, hardgekookte eieren en macaroni.

Ingrediënten Peterseliesaus:

Hoeveelheid: Product ********************************* peterseliesaus
35-37 g boter
30 g bloem
½ l water
zout
peterselie




Bereidingswijze Peterseliesaus:

  • Smelt alle boter in een steelpannetje.
  • Voeg bloem toe en verwarm de bloem in de boter zolang tot het ‘opkomt en geel ziet’.
  • Roer het gesmolten boter met bloem flink door en voeg geleidelijk het water toe*.
  • Laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • Snijd de peterselie fijn en doe het er doorheen.
  • Maak de saus op smaak met peper en zout.

* Je kan hiervoor ook het kookvocht van het gerecht waar je het bij eet gebruiken, bijvoorbeeld het kookvocht van de vis of van de wortelen.