Rode wijnsaus met rozijnen

rode wijnsaus met rozijnen




Ingrediƫnten rode wijnsaus met rozijnen:

Hoeveelheid:  Product: 
40 g boter
35 g bloem
4 dl bouillon of een restant jus
2 dl rode wijn
75 g rozijnen
citroenschil
foelie
2 kruidnagels
suiker
azijn of citroensap




Bereidingswijze:

  • Smelt de boter, voeg de bloem toe, verwarm de bloem in de boter tot ze donkergeel ziet.
  • Roer vlijtig met een garde en doe er telkens een beetje bouillon door en daarna de wijn.
  • Voeg de gewassen rozijnen, het stukje citroenschil, de foelie en de kruidnagels toe.
  • Laat de saus stoven tot de rozijnen zijn opgebold. Doe dat met voorkeur met schijven ossentong of rolpens erbij in, waarmee de saus goed combineert.
  • Haal de kruiden uit de saus en maak de saus zonodig op smaak met iets suiker en azijn of een paar druppels citroensap.