
Ingrediƫnten rode wijnsaus met rozijnen:
Hoeveelheid: | Product: | ||
40 g | boter | ||
35 g | bloem | ||
4 dl | bouillon of een restant jus | ||
2 dl | rode wijn | ||
75 g | rozijnen | ||
citroenschil | |||
foelie | |||
2 | kruidnagels | ||
suiker | |||
azijn of citroensap |
Bereidingswijze:
- Smelt de boter, voeg de bloem toe, verwarm de bloem in de boter tot ze donkergeel ziet.
- Roer vlijtig met een garde en doe er telkens een beetje bouillon door en daarna de wijn.
- Voeg de gewassen rozijnen, het stukje citroenschil, de foelie en de kruidnagels toe.
- Laat de saus stoven tot de rozijnen zijn opgebold. Doe dat met voorkeur met schijven ossentong of rolpens erbij in, waarmee de saus goed combineert.
- Haal de kruiden uit de saus en maak de saus zonodig op smaak met iets suiker en azijn of een paar druppels citroensap.