
Rozijnensaus kan heerlijk gegeten worden bij grauwe erwten of gekookte ossentong.
Ingrediënten rozijnensaus:
Hoeveelheid: | Product: | ||
50 g | rozijnen | ||
50 g | krenten | ||
40 g | boter | ||
35 g | bloem | ||
½ | ui | ||
4 dl | bouillon | ||
½ dl | azijn of iets meer rode wijn | ||
1 el | gemalen amandelen |
Bereidingswijze:
- Kook de rozijnen en de krenten enige tijd in weinig water tot ze opgebold zijn.
- Laat ze uitlekken.
- Smelt de boter, voeg de zeer fijngesneden uien toe, bak ze lichtgeel, doe de bloem erbij en verwarm deze in de boter tot ze heel lichtbruin ziet.
- Roer vlijtig met een garde en voeg telkens een beetje bouillon toe, waarna ook de roqijnen en de krenten, de azijn of de wijn en de gemalen amandelen erdoor mogen.
- Laat de saus 5 minuten doorkoken.
- Maak de saus op smaak met zout, eventueel iets suiker en/of cayennepeper.