Rozijnensaus

rozijnensaus





Rozijnensaus kan heerlijk gegeten worden bij grauwe erwten of gekookte ossentong.

Ingrediënten rozijnensaus:

Hoeveelheid:  Product: 
50 g rozijnen
50 g krenten
40 g boter
35 g bloem
½ ui
4 dl bouillon
½ dl azijn of iets meer rode wijn
1 el gemalen amandelen




Bereidingswijze:

  • Kook de rozijnen en de krenten enige tijd in weinig water tot ze opgebold zijn.
  • Laat ze uitlekken.
  • Smelt de boter, voeg de zeer fijngesneden uien toe, bak ze lichtgeel, doe de bloem erbij en verwarm deze in de boter tot ze heel lichtbruin ziet.
  • Roer vlijtig met een garde en voeg telkens een beetje bouillon toe, waarna ook de roqijnen en de krenten, de azijn of de wijn en de gemalen amandelen erdoor mogen.
  • Laat de saus 5 minuten doorkoken.
  • Maak de saus op smaak met zout, eventueel iets suiker en/of cayennepeper.