Zuringsaus

zuringsaus







Ingrediënten zuringsaus:

Hoeveelheid:  Product: 
250 g zuring
2 el fijngesneden prei
½ l bouillon
50 g boter
30 g bloem
peper




Bereidingswijze:

  • Was de zuring, snij ze als andijvie of hak ze fijn.
  • Fruit de prei in 15 gram boter, voeg de zuring toe, smoor deze 5 minuten mee.
  • Voeg de bouillon toe en kook alles tezamen nog 15 minuten.
  • Druk de zuring door een zeef.
  • Maak van de rest van de boter de bloem en de zuringbouillon een gebonden saus.
  • Maak deze op smaak met peper, voeg desgewenst extra boter of een scheutje room toe.
  • Geef de saus bij vis.
  • Nog simpeler en nog ouderwetser is het om fijngehakte zuring met wat water en wat zout te koken en daar boter en gekruimeld tarwebrood of gestoten beschuiten door te roeren tot het een mooi gebonden saus is.