
Ingrediënten bruine bonensoep:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1-1½ l | kookvocht van bruine bonen | ||
restant bruine bonen | |||
2 | uien | ||
50 g | boter | ||
1 mespunt | kerrie | ||
30 g | bloem | ||
1 | laurierblad | ||
peper | |||
2 | kruidnagels | ||
1 klein stukje | Spaanse peper |
Bereidingswijze:
- Breng het overgebleven kookvocht van bruine bonen met het restant bonen aan de kook.
- Schep een schuimspaan vol bonen eruit en zeef het vocht met de overige bonen.
- Druk alle bonen door de zeef, maak de onderkant van de zeef goed schoon.
- Fruit de gesnipperde ui met iets kerrie in de boter, voeg de bloem toe en bak ook deze mee.
- Roer, als bloem en uien beide mooi bruin zijn (pas op, laat ze niet te bruin worden!), het bonenvocht erdoor.
- Laat de soep met de kruiden en de achtergehouden bonen nog een half uur op een hoekje van het fornuis staan.
- Haal het laurierblad, de kruidnagels en het stukje Spaanse peper eruit.
- Overtuig u van de smaak van de soep.
- Desgewenst kan de soep nogmaals gezeefd worden, zodat ze volkomen glad is
Serveertip: Veel werden er dan gebakken broodcroûtons bij geserveerd en werd de soep aangekondigd als schildpadsoep van bruine bonen.