Bruine bonensoep

bruine bonensoep




Ingrediënten bruine bonensoep:

Hoeveelheid:  Product: 
1-1½ l kookvocht van bruine bonen
restant bruine bonen
2 uien
50 g boter
1 mespunt kerrie
30 g bloem
1 laurierblad
peper
2 kruidnagels
1 klein stukje Spaanse peper




Bereidingswijze:

  • Breng het overgebleven kookvocht van bruine bonen met het restant bonen aan de kook.
  • Schep een schuimspaan vol bonen eruit en zeef het vocht met de overige bonen.
  • Druk alle bonen door de zeef, maak de onderkant van de zeef goed schoon.
  • Fruit de gesnipperde ui met iets kerrie in de boter, voeg de bloem toe en bak ook deze mee.
  • Roer, als bloem en uien beide mooi bruin zijn (pas op, laat ze niet te bruin worden!), het bonenvocht erdoor.
  • Laat de soep met de kruiden en de achtergehouden bonen nog een half uur op een hoekje van het fornuis staan.
  • Haal het laurierblad, de kruidnagels en het stukje Spaanse peper eruit.
  • Overtuig u van de smaak van de soep.
  • Desgewenst kan de soep nogmaals gezeefd worden, zodat ze volkomen glad is

Serveertip: Veel werden er dan gebakken broodcroûtons bij geserveerd en werd de soep aangekondigd als schildpadsoep van bruine bonen.