
Geschikte groenten zijn in de zomer bijvoorbeeld:
- worteltjes
- doperwtjes
- tuinboontjes
- aspergepunten
- tomaat
- bloemkool
- slaboontjes
In de winter zijn geschikte groenten:
- spruitjes
- gesnipperde wortel
- gesneden kool
- schorseneren.
Prei en selderij – hetzij knol, hetzij blad – zijn essentieel, evenals peterselie.
Vroeger werd ook vaak kervel door de groentesoep gedaan.
Ingrediƫnten groentesoep met balletjes:
Hoeveelheid: | Product: |
1 l | bouillon |
1 | laurierblad |
diverse | groenten |
prei | |
selderij | |
peterselie | |
25 g | rijst of vermicelli |
krap 10 g | aardappelmeel |
50 g | aangemaakt kalfsgehakt |
Bereidingswijze groentesoep met balletjes:
- Breng de bouillon met het laurierblad en alle klein gesneden groenten uitgezonderd de peterselie en met de rijst of de vermicelli aan de kook.
- Laat ze een uur zachtjes doorkoken.
- Maak balletjes van het kalfsgehakt, kook deze de laatste 10 minuten mee.
- Bind de soep met het aangemengde aardappelmeel, waardoor voorkomen wordt dat de groente naar de bodem zakt.
- Verwijder het larierblad en voeg op het laatste moment de fijngesnedenpeterselie toe.
