Groentesoep met balletjes

groentesoep met balletjes

Geschikte groenten zijn in de zomer bijvoorbeeld:

  • worteltjes
  • doperwtjes
  • tuinboontjes
  • aspergepunten
  • tomaat
  • bloemkool
  • slaboontjes

In de winter zijn geschikte groenten:

  • spruitjes
  • gesnipperde wortel
  • gesneden kool
  • schorseneren.

Prei en selderij – hetzij knol, hetzij blad – zijn essentieel, evenals peterselie.

Vroeger werd ook vaak kervel door de groentesoep gedaan.

Ingrediƫnten groentesoep met balletjes:

Hoeveelheid: Product:
1 l bouillon
1 laurierblad
diverse groenten
  prei
  selderij
  peterselie
25 g rijst of vermicelli
krap 10 g aardappelmeel
50 g aangemaakt kalfsgehakt

Bereidingswijze groentesoep met balletjes:

  • Breng de bouillon met het laurierblad en alle klein gesneden groenten uitgezonderd de peterselie en met de rijst of de vermicelli aan de kook.
  • Laat ze een uur zachtjes doorkoken.
  • Maak balletjes van het kalfsgehakt, kook deze de laatste 10 minuten mee.
  • Bind de soep met het aangemengde aardappelmeel, waardoor voorkomen wordt dat de groente naar de bodem zakt.
  • Verwijder het larierblad en voeg op het laatste moment de fijngesnedenpeterselie toe.
KokenKoken