Hazensoep

hazensoep




Ingrediënten hazensoep:

Hoeveelheid: Product:
1 haas
1½ l water
10 g zout
1 ui
5 kruidnagels
5 peperkorrels
1 wortel
selderij
50 g rauwe ham
50 g boter
50 g aangemaakte balletjes kalfsgehakt
2 el room
gebruind meel
2 dl rode wijn
kerrie of cayennepeper




Bereidingswijze:

  • Maak een haas goed schoon, bewaar het bloed.
  • Haal het vlees van de rug eraf. Hak de rest in stukken.
  • Trek bouillon van deze stukken, het water, het zout, de ongeschilde ui, waarin de kruidnagels werden gestoken, de peperkorrels, de wortel, de bladselderij en de rauwe ham.
  • Laat dit alles tezamen tenminste 3 uur trekken.
  • Braad intussen de in stukjes gesneden hazenrug in de boter, braad desgewenst ook balletjes kalfsgehakt mee.
  • Voeg 2 eetlepels room toe, braad ook de room even mee.
  • Zeef de bouillon en bind deze met aangemengd gebruind meel.
  • Rest nog deze gebonden soep bij de gebraden hazenrugstukjes te doen en er 2 deciliter wijn aan toe te voegen (rode wijn is goed, portwijn is zeer lekker) en het bloed erdoor te roeren.
  • Over u van de smaak en de kleur van de soep. Zonodig kan je de soep bijkleuren met een druppel apenjus of caramel; heel weinig kerrie of cayennepeper en wat zout kunnen de smaak veranderen.