
Ingrediënten hazensoep:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 | haas | ||
1½ l | water | ||
10 g | zout | ||
1 | ui | ||
5 | kruidnagels | ||
5 | peperkorrels | ||
1 | wortel | ||
selderij | |||
50 g | rauwe ham | ||
50 g | boter | ||
50 g | aangemaakte balletjes kalfsgehakt | ||
2 el | room | ||
gebruind meel | |||
2 dl | rode wijn | ||
kerrie of cayennepeper |
Bereidingswijze:
- Maak een haas goed schoon, bewaar het bloed.
- Haal het vlees van de rug eraf. Hak de rest in stukken.
- Trek bouillon van deze stukken, het water, het zout, de ongeschilde ui, waarin de kruidnagels werden gestoken, de peperkorrels, de wortel, de bladselderij en de rauwe ham.
- Laat dit alles tezamen tenminste 3 uur trekken.
- Braad intussen de in stukjes gesneden hazenrug in de boter, braad desgewenst ook balletjes kalfsgehakt mee.
- Voeg 2 eetlepels room toe, braad ook de room even mee.
- Zeef de bouillon en bind deze met aangemengd gebruind meel.
- Rest nog deze gebonden soep bij de gebraden hazenrugstukjes te doen en er 2 deciliter wijn aan toe te voegen (rode wijn is goed, portwijn is zeer lekker) en het bloed erdoor te roeren.
- Over u van de smaak en de kleur van de soep. Zonodig kan je de soep bijkleuren met een druppel apenjus of caramel; heel weinig kerrie of cayennepeper en wat zout kunnen de smaak veranderen.