
Ingrediƫnten kervelsoep met paling:
Hoeveelheid: | Product: | ||
35 g. | boter | ||
30 g. | bloem | ||
1 l | water | ||
7 g | zout | ||
1-2 bosjes | kervel | ||
250 g | paling | ||
citroen | |||
1-3 el | room | ||
nootmuskaat |
Bereidingswijze:
- Smelt de boter en voeg de bloem toe. Verwarm de bloem in de boter totdat het opkomt en geel ziet.
- Roer vlijtig met een garde het water erdoor.
- Voeg zout toe en de gewassen en zeer fijngesneden kervel.
- Laat de soep 5 minuten doorkoken, waarna de in moten gesneden paling of aal wordt toegevoegd.
Mocht u bang zijn voor een gronderige smaak van de paling, leg de vis dan eerst in de melk. - Haal de soep van het vuur zodra de vis gaar is.
- Maak de soep op smaak met citroensap, room en nootmuskaat.
Serveertip: Geef er geroosterd brood bij.