Kervelsoep met paling

kervelsoep met paling




Ingrediƫnten kervelsoep met paling:

Hoeveelheid:  Product: 
35 g. boter
30 g. bloem
1 l water
7 g zout
1-2 bosjes kervel
250 g paling
citroen
1-3 el room
nootmuskaat




Bereidingswijze:

  • Smelt de boter en voeg de bloem toe. Verwarm de bloem in de boter totdat het opkomt en geel ziet.
  • Roer vlijtig met een garde het water erdoor.
  • Voeg zout toe en de gewassen en zeer fijngesneden kervel.
  • Laat de soep 5 minuten doorkoken, waarna de in moten gesneden paling of aal wordt toegevoegd.
    Mocht u bang zijn voor een gronderige smaak van de paling, leg de vis dan eerst in de melk.
  • Haal de soep van het vuur zodra de vis gaar is.
  • Maak de soep op smaak met citroensap, room en nootmuskaat.

Serveertip: Geef er geroosterd brood bij.