
Ingrediënten kippensoep:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 | soepkip | ||
1½ l | water | ||
10 g | zout | ||
1 | gegarneerd boekte | ||
foelie | |||
50 g | vermicelli | ||
10 g | aardappelmeel |
Bereidingswijze:
- Trek bouillon van de soepkip met water, het zout, het gegarneerd boeket en de foelie.
- Laat dit tezamen minstens 3 uur trekken.
- Zeef de bouillon.
- Strooi de vermicelli erin en kook deze in 15 tot 30 minuten gaar, afhankelijk van de dikte.
- haal het kippenvlees van het karkas, snijd de mooiste stukken in blokjes.
- Voeg net zoveel kippenvlees aan de soep toe als u wenst, verwerk de rest.
- Bind de soep desgewenst – om het zakken naar de bodem van het kippenvlees en de vermicelli te voorkomen – met een eetlepel aangemengd aardappelmeel.