Kippensoep

kippensoep




Ingrediënten kippensoep:

Hoeveelheid:  Product: 
1 soepkip
1½ l water
10 g zout
1 gegarneerd boekte
foelie
50 g vermicelli
10 g aardappelmeel




Bereidingswijze:

  • Trek bouillon van de soepkip met water, het zout, het gegarneerd boeket en de foelie.
  • Laat dit tezamen minstens 3 uur trekken.
  • Zeef de bouillon.
  • Strooi de vermicelli erin en kook deze in 15 tot 30 minuten gaar, afhankelijk van de dikte.
  • haal het kippenvlees van het karkas, snijd de mooiste stukken in blokjes.
  • Voeg net zoveel kippenvlees aan de soep toe als u wenst, verwerk de rest.
  • Bind de soep desgewenst – om het zakken naar de bodem van het kippenvlees en de vermicelli te voorkomen – met een eetlepel aangemengd aardappelmeel.