Koninginnesoep

koninginnesoep




Ingrediënten koninginnensoep:

Hoeveelheid:  Product: 
1 soepkip
1½ l water
10 g zout
peterselie
foelie
50 g rijst
boter
bloem
2 eierdooiers




Bereidingswijze:

  • Laat de soepkip een uur in het water met het zout, de peterselie en de foelie trekken.
  • Haal de kip eruit, neem het vlees van de borst en de poten, laat het afkoelen en snijd het in dobbelsteentjes.
  • Doe het karkas weer in de bouillon, strooi ook de rijst erin en kook dit tezamen nog een uur.
  • Zeef de bouillon, druk ook de rijst door de zeef.
  • Bind de soep desgewenst iets bij met een klontje boter dat door bloem gewenteld is.
  • Voeg de blokjes kippenvlees toe.
  • Overtuig je van de smaak van de soep.
  • Roer de eierdooiers uit in de terrine en giet er al roerende de soep bij.