
Ingrediënten koninginnensoep:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 | soepkip | ||
1½ l | water | ||
10 g | zout | ||
peterselie | |||
foelie | |||
50 g | rijst | ||
boter | |||
bloem | |||
2 | eierdooiers |
Bereidingswijze:
- Laat de soepkip een uur in het water met het zout, de peterselie en de foelie trekken.
- Haal de kip eruit, neem het vlees van de borst en de poten, laat het afkoelen en snijd het in dobbelsteentjes.
- Doe het karkas weer in de bouillon, strooi ook de rijst erin en kook dit tezamen nog een uur.
- Zeef de bouillon, druk ook de rijst door de zeef.
- Bind de soep desgewenst iets bij met een klontje boter dat door bloem gewenteld is.
- Voeg de blokjes kippenvlees toe.
- Overtuig je van de smaak van de soep.
- Roer de eierdooiers uit in de terrine en giet er al roerende de soep bij.