
Ingrediënten witte ragoûtsoep:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 l | heldere bouillon | ||
35 g | boter | ||
30 g | bloem | ||
50 g | aangemaakte kalfsgehakt | ||
1 klein blikje | champignons | ||
1 | eierdooier | ||
1-3 el | room | ||
citroensap |
Bereidingswijze:
- Smelt de boter.
- Voeg de bloem toe. Verwarm zolang de bloem in de boter tot het opkomt en geel ziet.
- Roer vlijtig met een garde de heldere bouillon erdoor.
- Maak kleine balletjes van het kalfgehakt en snij de champignons in plakjes.
- Kook de balletjes en champignons 10 minuten in de soep mee.
- Proef de soep en doe er desgewenst wat citroensap in.
- Roer de eierdooier met de room uit in de terrine, giet er al roerende de soep bij.
Bereidingstips: Ook werden wel eens blokjes kalfszwezerik als vulsel in deze soep gebruikt.