Witte ragoûtsoep

witte ragoûtsoep




Ingrediënten witte ragoûtsoep:

Hoeveelheid: Product:
1 l heldere bouillon
35 g boter
30 g bloem
50 g aangemaakte kalfsgehakt
1 klein blikje champignons
1 eierdooier
1-3 el room
citroensap




Bereidingswijze:

  • Smelt de boter.
  • Voeg de bloem toe. Verwarm zolang de bloem in de boter tot het opkomt en geel ziet.
  • Roer vlijtig met een garde de heldere bouillon erdoor.
  • Maak kleine balletjes van het kalfgehakt en snij de champignons in plakjes.
  • Kook de balletjes en champignons 10 minuten in de soep mee.
  • Proef de soep en doe er desgewenst wat citroensap in.
  • Roer de eierdooier met de room uit in de terrine, giet er al roerende de soep bij.

Bereidingstips: Ook werden wel eens blokjes kalfszwezerik als vulsel in deze soep gebruikt.