
Ingrediënten gestoofde paling:
Product: | Product kopen: |
paling | |
zout | ![]() |
boter | ![]() |
citroen of azijn | ![]() |
beschuit |
Benodigdheden:
- ovenschotel
Bereidingswijze:
- Boter een vuurvaste schotel in.
- De paling dient eerst gestroopt en daarna in moten verdeeld te worden.
- Zet de moten rechtopstaand in de schotel.
- Bestrooi ze met zout.
- Doe heel weinig – ongeveer 1 cm – water op de bodem.
- Besprenkel de paling met citroensap of azijn en beleg ze met boter.
- Kruimel een of twee beschuiten over de vis, of stoot de beschuiten fijn in een vijzel.
- Stoof de paling in een warme over (200°C – stand 4) gedurende ongeveer een half uur.
- Bedruip de paling zonodig.
Eettips: Eet gestoofde paling met aardappelen en sla, of met …, appelmoes!