Gestoofde paling

gestoofde paling




Ingrediënten gestoofde paling:

Product: Product kopen:
paling
zout zout
boter boter
citroen of azijn citroen
beschuit


Benodigdheden:

  • ovenschotel




Bereidingswijze:

  • Boter een vuurvaste schotel in.
  • De paling dient eerst gestroopt en daarna in moten verdeeld te worden.
  • Zet de moten rechtopstaand in de schotel.
  • Bestrooi ze met zout.
  • Doe heel weinig – ongeveer 1 cm – water op de bodem.
  • Besprenkel de paling met citroensap of azijn en beleg ze met boter.
  • Kruimel een of twee beschuiten over de vis, of stoot de beschuiten fijn in een vijzel.
  • Stoof de paling in een warme over (200°C – stand 4) gedurende ongeveer een half uur.
  • Bedruip de paling zonodig.

Eettips: Eet gestoofde paling met aardappelen en sla, of met …, appelmoes!