Gestoofde zalm

gestoofde zalm




Ingrediënten gestoofde zalm:

Hoeveelheid:  Product:    
1 moot (600-700 g) zalm    
1 ui    
  zout    
12 witte peperkorrels    
1 gegarneerd boeket    
2 dl rijnwijn    
50-100 g boter    
  aardappelmeel    
  citroen    
2 eierdooiers    
  kleine gekookte aardappeltjes    




Bereidingswijze:

  • Zoek een passende vuurvaste schotel of een stoofpan voor de moot zalm.
  • Boter de schotel in, doe de zalm, de gesnipperde uit, het zout, de peperkorrels, het gegarneerd boeket, 1 deciliter water en 2 deciliter rijnwijn erin.
  • Breng dit alles boven op het fornuis aan de kook en zet het daarna nog 20 tot 30 minuten in een warme oven.
  • Haal de moot eruit, leg ze op een verwarmde schotel, ontdoe de moot van vel en graat.
  • Zeef het vocht en laat het meer of minder inkoken al naargelang de gewenste hoeveelheid saus.
  • Doe de boter erbij en bind het vocht met aangemengd aardappelmeel tot een vrij dikke saus, die straks de vis kan bedekken.
  • Overtuig u van de smaak van de saus. Voeg zonodig citroensap toe. Roer in een kom twee eierdooiers uit, roer de saus daarbij, doe ze weer terug in de sauspan, laat ze warmen, de eierdooiers krijgen daardoor de gelegenheid nog iets te binden.
  • Doe ze over de moot zalm, schik er kleine gekookte aardappeltjes omheen.