Mosselen koken




Ingrediƫnten mosselen:

Product:
mosselen
peterselie
selderij
ui
tijm
peper




Bereidingswijze:

  • Trek, als ze er nog niet afgeknipt zijn, de baarden van de mosselen af.
  • Borstel ze schoon. Verwijder zware exemplaren (slikmosselen) en wijdgapende exemplaren.
  • Zet de rest een poosje in water waaraan per liter 30 gram zout is toegevoegd, ze spoelen zich dan schoon.
  • Probeer ten overvloede of u de schalen van elkaar kan schuiven, levende mosselen houden ze vast.
  • Zet ze te vuur in een gewone ijzeren pot met fijngesneden peterselie, wat selderij, wat gesnipperde uien, tijm en peper.
  • Doe de deksel op de pot, schud ze van tijd tot tijd om.
  • Neem ze van het vuur zodra ze alle geopend zijn.
  • Zet zout, peper, mosterd, olie en azijn op tafel, geef iedereen een glas of een kommetje, zodat ieder een eigen sausje kan maken, waarin de mosselen kunnen worden gedoopt.

Serveertip: Geef er brood en partjes citroen bij.