Ingrediƫnten mosselen:
Product: | |||
mosselen | |||
peterselie | |||
selderij | |||
ui | |||
tijm | |||
peper |
Bereidingswijze:
- Trek, als ze er nog niet afgeknipt zijn, de baarden van de mosselen af.
- Borstel ze schoon. Verwijder zware exemplaren (slikmosselen) en wijdgapende exemplaren.
- Zet de rest een poosje in water waaraan per liter 30 gram zout is toegevoegd, ze spoelen zich dan schoon.
- Probeer ten overvloede of u de schalen van elkaar kan schuiven, levende mosselen houden ze vast.
- Zet ze te vuur in een gewone ijzeren pot met fijngesneden peterselie, wat selderij, wat gesnipperde uien, tijm en peper.
- Doe de deksel op de pot, schud ze van tijd tot tijd om.
- Neem ze van het vuur zodra ze alle geopend zijn.
- Zet zout, peper, mosterd, olie en azijn op tafel, geef iedereen een glas of een kommetje, zodat ieder een eigen sausje kan maken, waarin de mosselen kunnen worden gedoopt.
Serveertip: Geef er brood en partjes citroen bij.