Vis stoven




Ingrediënten vis stoven:

Product: 
vis
zout
boter
citroen
beschuit




Bereidingswijze:

  • Boter een vuurvaste schotel in, schik daar de goed schoongemaakte en gewassen vis of stukken vis in.
  • Bestrooi deze met zout, beleg de vis met goed (veel) boter, en besprenkel ze met veel citroensap.
  • Over de noodzakelijkheid ook nog (vis)bouillon toe te voegen liepen de vroegere zienswijzen uiteen. Laat dit afhangen van de gewenste hoeveelheid saus en de gebruikte hoeveelheid boter. Hoe meer boter wordt gebruikt des te minder behoefte zal er zijn aan extra toegevoegd vocht. De vis zelf laat ook altijd vocht los.
  • Kruimel een of meerdere beschuiten fijn over de vis (of bestrooi de schotel met paneermeel) en stoof de vis in een warme oven (200°C – stand 4) gedurende ongeveer een half uur.

Serveertip: Dien de vis op, belegd met schijfjes citroen.