Gevulde kip in kruidige saus

Ingrediƫnten gevulde kip in kruidige saus:

Hoeveelheid:Product:
1hele kip
200 gmagere kalfs- of varkensgehakt
4 eieren
kaneel
zwarte peper
beetjesaffraan
karwijzaad
kruidnagel
gemberpoeder
nootmuskaat
foelie
karianderzaad

Bereidingswijze gevulde kip in kruidige saus:

  • Doe wat zout, gemberberpoeder, kaneel en peper op het gehakt en meng het goed door.
  • Haal de poten van de kip af en vul de kip met het gehakt.
  • Kook de kip in een grote pan met water (gooi het vocht / bouillon van de gekookte kip niet weg).

Bereidingswijze saus:

  • Kook de 4 eieren hard.
  • Hak de eieren in kleine stukken en wrijf ze door een zeef.
  • Meng dit mengsel met het vocht / bouillon van de kip.
  • Kruid de saus met wat kaneel, saffraan, karwijzaad, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat, foelie en korianderzaad.
  • Zorg ervoor dat de saus goed nat is, omdat de kip vrij droog zal zijn.

    Weetje: de saffraan zorgt voor de gele kleur.

Serveertip: Serveer de gevulde kip met kruidige saus met witte wijn en brood.