Ingrediƫnten gevulde kip in kruidige saus:
Hoeveelheid: | Product: |
1 | hele kip |
200 g | magere kalfs- of varkensgehakt |
4 | eieren |
kaneel | |
zwarte peper | |
beetje | saffraan |
karwijzaad | |
kruidnagel | |
gemberpoeder | |
nootmuskaat | |
foelie | |
karianderzaad |
Bereidingswijze gevulde kip in kruidige saus:
- Doe wat zout, gemberberpoeder, kaneel en peper op het gehakt en meng het goed door.
- Haal de poten van de kip af en vul de kip met het gehakt.
- Kook de kip in een grote pan met water (gooi het vocht / bouillon van de gekookte kip niet weg).
Bereidingswijze saus:
- Kook de 4 eieren hard.
- Hak de eieren in kleine stukken en wrijf ze door een zeef.
- Meng dit mengsel met het vocht / bouillon van de kip.
- Kruid de saus met wat kaneel, saffraan, karwijzaad, kruidnagel, gemberpoeder, nootmuskaat, foelie en korianderzaad.
- Zorg ervoor dat de saus goed nat is, omdat de kip vrij droog zal zijn.
Weetje: de saffraan zorgt voor de gele kleur.
Serveertip: Serveer de gevulde kip met kruidige saus met witte wijn en brood.