Globale braadtijden voor

braadtijden




Gewicht:  Product:  Tijd:  Temperaturen elektrische oven Cijferstanden gasovens
2 kg ossenhaas 30-45 minuten 250-300°C 6-8
2 kg roastbeaf 45 minuten 250-275°C 5-6
2 kg lende 45 minuten 250-275°C 5-6
2 kg ribstuk 120 minuten 225°C 4
2 kg fricandeau 90 minuten 225-250°C 5
2 kg rollade 120 minuten 225-250°C 5





Er zou nog veel meer te verhalen zijn over het bereiden van grote stukken vlees ‘bovenop’ en in de oven. Doch wij laten het hierbij, hoe verleidelijk het ook is verder uit te weiden. In de beperking toont zich immers de meester en gezien wij in de loop der jaren het gebruik van vlees – gezien de prijs – hebben moeten beperken, richten wij liever onze aandacht op specifieke bereidingswijzen van kleinere stukken vlees die toen al gebruikelijk waren en u nog uitvoerbaar zijn.