Kalfsragout




Ingrediënten Kalfsragout:

Hoeveelheid:  Product: 
500 g mooie kalfpoulet
zout
foelie
250 g champignons
2 verse augurken of ½ komkommer
zout
peper
nootmuskaat
3 eidooiers
1 el bloem
citroen
peterselie




Bereidingswijze:

  • Kook het kalfspoulet een half uur tot drie kwartier in zoveel water dat het net onderstaat.
  • Kook iets zout en een stukje foelie mee.
  • Doe er de gewassen en zonodig gehalveerde champignons en de in stukjes gesneden verse augurken of komkommer – zonder zaad – bij.
  • Kook deze 5 minuten mee.
  • Giet de bouillon in een kom.
  • Kluts 3 eierdooiers met één eetlepel bloem, voeg daar de bouillon en het sap van een halve citroen bij.
  • Zet dit laag op en laat het al roerende binden, waarna het vlees met de champignons en de verse augurken erdoor worden gemengd.
  • Maak de ragout op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Roer er fijngesneden peterselie door alvorens het op te dissen.