Ingrediënten Kalfsragout:
Hoeveelheid: | Product: | ||
500 g | mooie kalfpoulet | ||
zout | |||
foelie | |||
250 g | champignons | ||
2 | verse augurken of ½ komkommer | ||
zout | |||
peper | |||
nootmuskaat | |||
3 | eidooiers | ||
1 el | bloem | ||
citroen | |||
peterselie |
Bereidingswijze:
- Kook het kalfspoulet een half uur tot drie kwartier in zoveel water dat het net onderstaat.
- Kook iets zout en een stukje foelie mee.
- Doe er de gewassen en zonodig gehalveerde champignons en de in stukjes gesneden verse augurken of komkommer – zonder zaad – bij.
- Kook deze 5 minuten mee.
- Giet de bouillon in een kom.
- Kluts 3 eierdooiers met één eetlepel bloem, voeg daar de bouillon en het sap van een halve citroen bij.
- Zet dit laag op en laat het al roerende binden, waarna het vlees met de champignons en de verse augurken erdoor worden gemengd.
- Maak de ragout op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Roer er fijngesneden peterselie door alvorens het op te dissen.