runderlappen (variatie 2)




Ingrediënten runderlappen (variatie 2):

Hoeveelheid:  Product: 
¾-1 kg runderlappen
1½ tl zout
½ tl peper
100-150 g boter of vet
1½-3 dl water
azijn
1 laurierblad
5 peperkorrels
aardappelmeel

 



Bereidingswijze:

  • Klopt de lappen murw met een houten vleesklopper.
  • Wrijf de runderlappen in met een mengsel van zout en peper.
  • Warm de boter of het vet, braad er de lappen in.
  • Haal daartoe eerst beide kanten door het hete vet, braad daarna kant voor kant bruin.
  • Doe er zoveel water bij dat de lappen bijna onderstaan.
  • Voeg voorts 1 eetlepel azijn en de kruiden toe.
  • laat de lappen tenminste 1½ uur sudderen tot ze mals zijn.
  • Keer ze af en toe en controleer of er nog voldoende vocht is, vul zonodig het vocht aan.
  • Goede jus bestaat uit eenderde vet en tweederde ‘bruin van jus’.
  • Bind desgewenst de jus iets bij met weinig aangemengd aardappelmeel.