Aardbeienlimonade

Ingrediënten aardbeienlimonadesiroop:

Hoeveelheid:  Product:    aardbeienlimonade
1 l aardbeien  
1 kg suiker  
40 g citroenzuur  


Bereidingswijze:

Methode 1:

  • Het citroenzuur is verkrijgbaar bij de drogist, zonder citroenzuur zou de limonade te zoet zijn.
  • Los het op in weinig kokend water, laat het afkoelen.
  • De aardbeien worden vermengd met de suiker en het opgeloste citroenzuur.
  • Na een paar dagen, als alle suiker is opgelost, doe je de limonade in schone flessen over.
  • Verdun één deel van deze siroop met vier delen water.

Methode 2:

  • Je kan ook 1 kg mooie gave aardbeien overgieten met een halve liter kokend water en daar het citroenzuur aan toevoegen.
  • De volgende dag laat je het sap uit de aardbeien lekken.
  • Laat het sap rustig uitlekken, knijp of pers niet, de limonade zou troebel worden en daardoor misschien bederven.
  • Meet het sap – neem per liter sap 1 kilogram suiker.
  • Verwarm een kwart van het sap, los daar de suiker in op, laat het afkoelen en roer dan de rest van het sap erdoor.

Methode 3:

  • Breng de aardbeien en suiker samen aan de kook, schuim het af en laat het afkoelen.
  • Daarna mag pas het eveneens afgekoelde citroenzuur er door gemengd worden.

Aldus gemaakte limonade kan:

  • als er verser vruchten gebruikt worden
  • als er hygiënisch gewerkt wordt, en
  • als de flessen zeer goed schoon gemaakt worden

enige maanden bewaard worden.

KokenKoken

Wil je de limonade langer bewaren dan dient de suikerconcentratie hoger te zijn. Neem dan ¾ liter vruchtensap en 1 kilogram suiker.