Ingrediënten aardbeienlimonadesiroop:
Hoeveelheid: | Product: | ![]() |
|
1 l | aardbeien | ||
1 kg | suiker | ||
40 g | citroenzuur |
Bereidingswijze:
Methode 1:
- Het citroenzuur is verkrijgbaar bij de drogist, zonder citroenzuur zou de limonade te zoet zijn.
- Los het op in weinig kokend water, laat het afkoelen.
- De aardbeien worden vermengd met de suiker en het opgeloste citroenzuur.
- Na een paar dagen, als alle suiker is opgelost, doe je de limonade in schone flessen over.
- Verdun één deel van deze siroop met vier delen water.
Methode 2:
- Je kan ook 1 kg mooie gave aardbeien overgieten met een halve liter kokend water en daar het citroenzuur aan toevoegen.
- De volgende dag laat je het sap uit de aardbeien lekken.
- Laat het sap rustig uitlekken, knijp of pers niet, de limonade zou troebel worden en daardoor misschien bederven.
- Meet het sap – neem per liter sap 1 kilogram suiker.
- Verwarm een kwart van het sap, los daar de suiker in op, laat het afkoelen en roer dan de rest van het sap erdoor.
Methode 3:
- Breng de aardbeien en suiker samen aan de kook, schuim het af en laat het afkoelen.
- Daarna mag pas het eveneens afgekoelde citroenzuur er door gemengd worden.
Aldus gemaakte limonade kan:
- als er verser vruchten gebruikt worden
- als er hygiënisch gewerkt wordt, en
- als de flessen zeer goed schoon gemaakt worden
enige maanden bewaard worden.

Wil je de limonade langer bewaren dan dient de suikerconcentratie hoger te zijn. Neem dan ¾ liter vruchtensap en 1 kilogram suiker.