Ingrediƫnten:
Hoeveelheid: | Product: |
1 | haas |
bloem | |
50-75 g | boter |
50 g | spek |
1-2 | uien |
2-3 el | wijnazijn |
kruidnagels | |
zout | |
peper | |
2 | laurierbladeren |
1 | sneetje peperkoek |
citroen |

Bereidingswijze hazenpeper:
- Neem een verse haas, vil deze en vang het bloed op in een potje (of bestel een haas, inclusief bloed).
- Kneed (!) de lever fijn en meng deze door het bloed.
- Snijd het haas in stukken, wentel ze door bloem en braad ze met boter in de koekenpan.
- Bak apart in een braadpan wat spekjes uit (doorregen of vet rookspek), doe daar de aangebraden hazenstukken bij.
- Snijd de ui in snippers, fruit deze in de boter die in de koekenpan achterbleef, waarna er aan worden toegevoegd: wat water, een paar eetlepels wijnazijn, gemalen kruidnagels, zout, peper, twee laurierbladeren en een sneetje peperkoek (ontbijtkoek).
- Kook dit 5 minuten, doe het dan bij de hazenstukken die er heerlijk lang mee mogen stoven op een hoekje van het fornuis.
- Vlak voor het opdienen wordt het bloed met de fijngewreven lever, waarbij not wat citroensap werd geperst, er door geroerd.
- Laat de hazenpeper daarna niet meer doorkoken.
- Overtuig je van de smaak alvorens het op te dissen.