Ingrediënten gembertulband:
Hoeveelheid: | Product: | Product kopen: |
|
1 | beschuit | ![]() |
|
250 g | bloem | ![]() |
|
1 tl | zout | ![]() |
|
2 | eieren | ![]() |
|
geraspte citroenschil | ![]() |
||
15 g | gist | ![]() |
|
1 el | suiker | ![]() |
|
1 dl | lauwe melk | ![]() |
|
50 g | gesmolten boter | ![]() |
|
200 g | gemberbolletjes | ![]() |
|
150 g | bruine suiker | ![]() |
Bereidingswijze:
- Boter een tulbandvorm goed in, strooi er de kruimels van een gestoten beschuit in.
- Maak een stijf beslag op precies dezelfde wijze als in het recept tulband variant 2.
- Laat het rijzen.
- Snijd de gember fijn en vermeng deze met de bruine suiker.
- Werk (sla) het beslag nogmaals door en doe het nu bij gedeelten tegelijk in de vorm.
- Elke laag wordt belegd met gember en bruine suiker. De laatste laag dient uit deeg te bestaan.
- Laat de tulband in de vorm nog ongeveer een half uur rijzen, waarna de tulband in een warme oven (225°C, stand 4) in een half uur tot drie kwartier gebakken wordt.