Ingrediënten jachtschotel:
Hoeveelheid: | Product: | ![]() |
|
2 | uien | ||
2 | zure appels | ||
vet van jus of beter | |||
300 g | koud vlees | ||
¾-1 kg | koude gekookte aardappelen | ||
zout | |||
peper | |||
nootmuskaat |
Bereidingswijze:
- Ook een jachtschotel is van origine een restverwerking.
- Neem derhalve de opgegeven hoeveelheden niet al te precies.
- Bak de gesnipperde uien lichtbruin in vet van jus of boter, haal ze uit de pan en bak er daarna de geschilde en in plakken gesneden appels in.
- Snijd het vlees klein en de aardappelen in plakken.
- Boter een vuurvaste schotel in en leg daarin laag om laag plakken aardappelen, gefruite uien, vlees, gebakken appels en weer aardappelen.
- Bestrooi de lagen met zout, peper en nootmuskaat.
- Overgiet alles met een restje jus of bouillon.Ook werden de appels wel gekookt en de aardappelen tot een puree verwerkt.
- Het afwerken met beschuit en klontjes boter en het plaatsen in de oven, geschiedt op dezelfde wijze als bij de filosoof.