Jachtschotel




Ingrediënten jachtschotel:

Hoeveelheid:  Product:  jachtschotel
2 uien
2 zure appels
vet van jus of beter
300 g koud vlees
¾-1 kg koude gekookte aardappelen
zout
peper
nootmuskaat




Bereidingswijze:

  • Ook een jachtschotel is van origine een restverwerking.
  • Neem derhalve de opgegeven hoeveelheden niet al te precies.
  • Bak de gesnipperde uien lichtbruin in vet van jus of boter, haal ze uit de pan en bak er daarna de geschilde en in plakken gesneden appels in.
  • Snijd het vlees klein en de aardappelen in plakken.
  • Boter een vuurvaste schotel in en leg daarin laag om laag plakken aardappelen, gefruite uien, vlees, gebakken appels en weer aardappelen.
  • Bestrooi de lagen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Overgiet alles met een restje jus of bouillon.Ook werden de appels wel gekookt en de aardappelen tot een puree verwerkt.
  • Het afwerken met beschuit en klontjes boter en het plaatsen in de oven, geschiedt op dezelfde wijze als bij de filosoof.