Gevulde slakropjes

gevulde slakropjes




Ingrediënten gevulde slakropjes:

Hoeveelheid:  Product: 
12 kroppen stoofsla
500 g gehakt
1 ei
1 oude witte boterham
zout
peper
nootmuskaat
50-100 g boter
paneermeel




Bereidingswijze:

  • Behandel de sla en kook ze gaar zoals in het recept gestoofde slakroppen omschreven.
  • Laat ze eveneens goed uitlekken op een vergiet.
  • Maak het gehakt aan met het ei, de in water geweekte en uitgeknepen oude witte boterham en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • Draai er 12 balletjes van en braad deze in boter.
  • Boter een vuurvaste schotel in.
  • Vul elke krop sla met een balletje gehakt, dit gaat vrij gemakkelijk als het kropje op een bord of een plankje wordt gelegd en een deel van de bladeren met een vork opzij wordt gehaald.
  • het balletje wordt er ingelegd en de bladeren worden weer netjes toegevouwen.
  • Leg alle gevulde kroppen in de vuurvaste schotel, schenk de braadboter er overheen, bestrooi het geheel met paneermeel en zet het schoteltje 15-20 minuten in een zeer warme oven (250°C, stand 5).