Ingrediƫnten mosselen met witte wijn:
Product: | |||
mosselen | |||
selderij | |||
ui | |||
tijm | |||
peper | |||
witte wijn | |||
boter | |||
bloem | |||
citroensap | |||
eierdooiers | |||
cayennepeper |
Bereidingswijze:
- Behandel en kook de mosselen zoals in het recept ‘mosselen koken‘.
- Voeg als ze koken een bierglas wittte wijn er bij en kook ze verder tot ze alle geopend zijn.
- Neem de mosselen uit de schelp.
- Zeef het kooknat.
- Fruit een gesneden sjalotje in wat boter, doe daar een gepaste hoeveelheid bloem – per deciliter kooknat 10 gram boter en 8 gram bloem – bij en roer het kooknat daardoor.
- Stoof de mosselen nog een kwartier in deze saus die ten leste verbonden wordt met twee eierdooiers en het sap van een halve citroen.
- Voeg er een messpitsje cayennepeper bij en dien ze op.