![Appelpannenkoek](http://grootmoeders-kookboek.nl/wp-content/uploads/2020/04/appelpannenkoek-150x150.png)
Ingrediënten appelpannenkoeken:
Hoeveelheid: | Product: | ||
500 g | bloem of half bloem, half boekweitemeel | ||
2 tl | zout | ||
2 | eieren | ||
25 g | gist | ||
¾ l | lauwe melk | ||
boter, slaolie of reuzel | |||
4-5 grote | zure appels |
Bereidingswijze:
- Bereid het beslag precies volgens het recept spekpannenkoeken.
- Boor en schil de appels en snijd ze in plakken van een halve tot één centimeter.
- Leg telkens als er net beslag in de koekenpan is gedaan, drie of vier appelschijven erop.
- Keer de pannenkoek voorzichtig.
- Je kan ze desgewenst dikker maken door minder melk toe te voegen.
Serveertip: Presenteer er kaneel en suiker of witte of bruine basterdsuiker bij.