Caramelvla

caramelvla




Ingrediënten caramelvla:

Hoeveelheid:  Product: 
2 eieren
250 g suiker
40 g maizena
1 l melk
1 mespunt zout
1 pakje vanillesuiker
1 dl water




Bereidingswijze:

  • Roer de eieren met 50 gram suiker, de maizena en zonodig met een paar lepels melk uit.
  • Breng de rest van de melk met het zout en de vanillesuiker aan de kook.
  • Roer deze bij het zojuist gemaakte mengsel, doe daarna alles terug in de pan en lat de vla al roerende in 5 minuten binden – de eieren hebben die tijd nodig. Voorkom doorkoken.
  • Doe de overige suiker in een gave geëmailleerde pan, verwarm deze, schud steeds droge suiker over al gesmolten suiker, laat de gesmolten, steeds bruiner wordende, suiker in de pan rond lopen.
  • Temper in dit stadium de warmtebron, wacht tot de karamel bruist en ‘blus’ dan met 1 deciliter water.
  • Roer de vla door de karamel.
  • Maak je geen zorgen over eventueel nog niet opgeloste karamel, wanneer je in de vla blijft roeren zal onopgeloste karamel snel verdwijnen.
  • Koel de vla op dezelfde wijze als custardvla.