Griesmeelpudding

griesmeelpudding

Griesmeelpudding op grootmoeders wijze is echt ouderwets genieten. Vind hier het originele recept zoals onze opa’s en oma’s vroeger die overheerlijke griesmeelpudding maakten.

Ingrediƫnten griesmeelpudding:

Hoeveelheid: Product:  
1 lmelk  
1 mespuntzout  
 citroenschil  
100 ggriesmeel  
75 gsuiker  
 50 gamandelen (eventueel)  

Bereidingswijze griesmeelpudding:

  • Zet een puddingvorm weg met koud water.
  • Breng de melk met het zout en het dun afgesneden citroenschilletje langzaam aan de kook.
  • Meng de griesmeel met de suiker, strooi dit mengsel al roerende in de melk.
  • Laat het op een zeer zacht vuur in ongeveer 10 minuten gaar en gebonden koken, een streep met de roerlepel over de bodem van de pan getrokken dient een moment zichtbaar te blijven.
  • Verwijder het citroenschilletje.
  • Roer er desgewenst nu de gepelde en gehakte of gemalen amandelen door.
  • Doe de massa zo heet mogelijk in de natte puddingvorm.
  • Laat de pudding volkomen afkoelen alvorens te keren op een natte puddingschaal over te gaan.

Serveertip: Presenteer bij griesmeelpudding bessensap of een andere vruchtensaus. Doe iets van de saus om de pudding en geef de rest er apart bij.