Ingrediënten rijstpannenkoek:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 l | melk | ||
zout | |||
citroenschil | |||
150 g | rijst | ||
100 g | rozijnen | ||
4 | eieren | ||
60 g | suiker | ||
1 tl | kaneel | ||
4 | beschuiten | ||
boter |
Bereidingswijze:
- Kook van de melk met wat zout, het citroenschilletje en de rijst met dikke rijstebrij.
- Kook de rozijnen het laatste kwartier mee.
- Laat de rijstebrij enige tijd afkoelen waarna een mengsel van de 4 eierdooiers, de suiker, de kaneel en de gestoten beschuiten erdoor geroerd wordt.
- Tenslotte gaan de zeer stijfgeslagen eiwitten erdoor.
- Bak hiervan in de koekenpan in boter een grote koek, of meerdere kleine koekjes.
- Bak ze aan beide zijden.
- Het gebak krijgt een beter aanzien door eerst wat gestoten beschuit in de pan te doen en dan pas de rijstmassa; vóórdat de koek omgedraaid wordt – doe dit met behulp va neen deksel – op de bovenkant wat beschuit strooien.
- Bestrooi de rijstpannenkoek met suiker.