Rijstpannenkoek




Ingrediënten rijstpannenkoek:

Hoeveelheid:  Product: 
1 l melk
zout
citroenschil
150 g rijst
100 g rozijnen
4 eieren
60 g suiker
1 tl kaneel
4 beschuiten
boter




Bereidingswijze:

  • Kook van de melk met wat zout, het citroenschilletje en de rijst met dikke rijstebrij.
  • Kook de rozijnen het laatste kwartier mee.
  • Laat de rijstebrij enige tijd afkoelen waarna een mengsel van de 4 eierdooiers, de suiker, de kaneel en de gestoten beschuiten erdoor geroerd wordt.
  • Tenslotte gaan de zeer stijfgeslagen eiwitten erdoor.
  • Bak hiervan in de koekenpan in boter een grote koek, of meerdere kleine koekjes.
  • Bak ze aan beide zijden.
  • Het gebak krijgt een beter aanzien door eerst wat gestoten beschuit in de pan te doen en dan pas de rijstmassa;  vóórdat de koek omgedraaid wordt – doe dit met behulp va neen deksel – op de bovenkant wat beschuit strooien.
  • Bestrooi de rijstpannenkoek met suiker.