Ingrediënten vanillevla:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1 l | melk | ||
1 mespunt | zout | ||
¼ | vanillestokje | ||
4 | eieren | ||
50 g | suiker | ||
20 g | maizena |
Bereidingswijze:
- Laat 9 deciliter melk met het zout en het gespleten vanillestokje tenminste een half uur trekken.
- Haal daarna het vanillestokje eruit. Zorg echter dat de zwarte puntjes wèl in de melk blijven door ze met een puntig mesje uit de stokjeshelften te verwijderen.
- Klop de eieren met de suiker, doe daar de laatste deciliter melk en de maizena bij.
- Roer de kokende melk bij dit mengsel, doe daarna alles terug in de pan en laat de vla al roerende binden.
- Eieren hebben daar ongeveer 5 minuten voor nodig.
- Voorkom doorkoken.
- Koel de vla op dezelfde wijze af als custardvla.
Combineer vanillevla met:
- rabarber
- appelmoes
- bitterkoekjes
- chocoladevla
- citroenrijst
- biscuits met jam
- haagse bluf
- abrikozen
- tutti frutti
- verse vruchten
- gember en slagroom