Vanillevla




Ingrediënten vanillevla:

Hoeveelheid:  Product: 
1 l melk
1 mespunt zout
¼ vanillestokje
4 eieren
50 g suiker
20 g maizena




Bereidingswijze:

  • Laat 9 deciliter melk met het zout en het gespleten vanillestokje tenminste een half uur trekken.
  • Haal daarna het vanillestokje eruit. Zorg echter dat de zwarte puntjes wèl in de melk blijven door ze met een puntig mesje uit de stokjeshelften te verwijderen.
  • Klop de eieren met de suiker, doe daar de laatste deciliter melk en de maizena bij.
  • Roer de kokende melk bij dit mengsel, doe daarna alles terug in de pan en laat de vla al roerende binden.
  • Eieren hebben daar ongeveer 5 minuten voor nodig.
  • Voorkom doorkoken.
  • Koel de vla op dezelfde wijze af als custardvla.





Combineer vanillevla met:

  • rabarber
  • appelmoes
  • bitterkoekjes
  • chocoladevla
  • citroenrijst
  • biscuits met jam
  • haagse bluf
  • abrikozen
  • tutti frutti
  • verse vruchten
  • gember en slagroom