
Ingrediënten gevulde kalfsborst:
Hoeveelheid: | Product: | ||
1½ kg | kalfsborst | ||
250 g | kalfsgehakt | ||
250 g | mager varkensgehakt | ||
1 | ei | ||
1 | witte boterham | ||
zout | |||
peper | |||
nootmuskaat | |||
kruidnagelgruis | |||
truffels | |||
peterselie | |||
madeira |
Bereidingswijze:
- Snij de kalfsborst open aan één eind. Het wordt als het ware een zakje.
- Wrijf de kalfsborst in met zout.
- Meng het gehakt met de eidooier, de geweekte en uitgeknepen witte boterham zonder korstjes, zout, kruiden, fijngesneden truffels en peterselie en met een paar eetlepels Madeira.
- Maak het goed op smaak. Desgewenst kunnen ook blokjes ham of zeer fijngesneden ansjovissen door het gehakt gemengd worden.
- Bestrijk de kalfsborst van binnen met het eiwit, vul de borst en naai het open eind weer dicht.
- Braad de kalfsborst in de oven.
- Kalfsvlees brandt zeer licht aan tijdens het braden, daarom wordt het wel op schijven spek gelegd.
- Verschuif het stuk vlees van tijd tot tijd.
- In een oud kookboek stond bij het braden fan kalfsborst: ‘Ondervinding is de beste leermeesteres. Doen en opletten, daarop komt het aan!’