Gevulde kalfsborst

gevulde kalfsborst




Ingrediënten gevulde kalfsborst:

Hoeveelheid:  Product:     
1½ kg kalfsborst    
250 g kalfsgehakt    
250 g mager varkensgehakt    
1 ei    
1 witte boterham    
  zout    
  peper    
  nootmuskaat    
  kruidnagelgruis    
  truffels    
  peterselie    
  madeira    




Bereidingswijze:

  • Snij de kalfsborst open aan één eind. Het wordt als het ware een zakje.
  • Wrijf de kalfsborst in met zout.
  • Meng het gehakt met de eidooier, de geweekte en uitgeknepen witte boterham zonder korstjes, zout, kruiden, fijngesneden truffels en peterselie en met een paar eetlepels Madeira.
  • Maak het goed op smaak. Desgewenst kunnen ook blokjes ham of zeer fijngesneden ansjovissen door het gehakt gemengd worden.
  • Bestrijk de kalfsborst van binnen met het eiwit, vul de borst en naai het open eind weer dicht.
  • Braad de kalfsborst in de oven.
  • Kalfsvlees brandt zeer licht aan tijdens het braden, daarom wordt het wel op schijven spek gelegd.
  • Verschuif het stuk vlees van tijd tot tijd.
  • In een oud kookboek stond bij het braden fan kalfsborst: ‘Ondervinding is de beste leermeesteres. Doen en opletten, daarop komt het aan!’