Runderlappen




Ingrediënten runderlappen:

Hoeveelheid:  Product:
¾ tot 1 kg runderlappen
marinade van azijn 
1½ tl zout
100-150 g boter of vet
2 beschuiten
peper
laurierblad
kruidnagels




Bereidingswijze:

  • Klop de lappen murw met een houten vleesklopper. Marineer de lappen ten hoogste 6 uur in een marinade van azijn.
  • Haal ze uit de marinade, droog ze af.
  • Wrijf ze in met zout. Warm het vet of de boter, braad er de lappen in onder gestadig omkeren.
  • Voeg een deel van de gezeefde marinade al dan niet verdund met water toe.
  • Stamp de beschuiten fijn, doe deze én de kruiden erbij.
  • Laat de lappen tenminste 1½ uur stoven.
  • Zie van tijd tot tijd toe of het vocht te veel verdampt, vul het zonodig bij.
  • Mochten de lappen te licht van kleur zijn, schenk dan de jus af en bruin de gestoofde lappen na in wat extra boter.