Ingrediënten runderlappen:
Hoeveelheid: | Product: | ||
¾ tot 1 kg | runderlappen | ||
marinade van azijn | |||
1½ tl | zout | ||
100-150 g | boter of vet | ||
2 | beschuiten | ||
peper | |||
laurierblad | |||
kruidnagels |
Bereidingswijze:
- Klop de lappen murw met een houten vleesklopper. Marineer de lappen ten hoogste 6 uur in een marinade van azijn.
- Haal ze uit de marinade, droog ze af.
- Wrijf ze in met zout. Warm het vet of de boter, braad er de lappen in onder gestadig omkeren.
- Voeg een deel van de gezeefde marinade al dan niet verdund met water toe.
- Stamp de beschuiten fijn, doe deze én de kruiden erbij.
- Laat de lappen tenminste 1½ uur stoven.
- Zie van tijd tot tijd toe of het vocht te veel verdampt, vul het zonodig bij.
- Mochten de lappen te licht van kleur zijn, schenk dan de jus af en bruin de gestoofde lappen na in wat extra boter.