Ingrediënten varkenskarbonades (variant 2):
Hoeveelheid: | Product: | ||
4x 150-200 g | varkenscarbonades | ||
1 tl | zout | ||
peper | |||
nootmuskaat | |||
1 | ei | ||
paneermeel | |||
50-100 g | boter of vet | ||
6 | sjalotjes | ||
1 el | bloem | ||
1-2 dl | bouillon | ||
1 tl | mosterd | ||
1 el | azijn | ||
1 el | gehakte peterselie |
Bereidingswijze:
- Paneer en braad de karbonaadjes zoals bij het recept varkenskarbonades.
- Neem de karbonades uit de pan en leg ze op een verwarmde schotel.
- Bak de fijngesneden sjalotjes in de overgebleven braadboter, bak ook de bloem mee waarna de bouillon, de mosterd en de azijn met een sausgarde erdoor worden geroerd.
- laat de saus doorkoken, overtuig u van de smaak.
- Bedek de karbonaadjes met de – desgewenste gezeefde – saus.
- Strooi er fijngehakte peterselie over.