Varkenskarbonades (variant 2)




Ingrediënten varkenskarbonades (variant 2):

Hoeveelheid:  Product: 
4x 150-200 g varkenscarbonades
1 tl zout
peper
nootmuskaat
1 ei
paneermeel
50-100 g boter of vet
6 sjalotjes
1 el bloem
1-2 dl bouillon
1 tl mosterd
1 el azijn
1 el gehakte peterselie




Bereidingswijze:

  • Paneer en braad de karbonaadjes zoals bij het recept varkenskarbonades.
  • Neem de karbonades uit de pan en leg ze op een verwarmde schotel.
  • Bak de fijngesneden sjalotjes in de overgebleven braadboter, bak ook de bloem mee waarna de bouillon, de mosterd en de azijn met een sausgarde erdoor worden geroerd.
  • laat de saus doorkoken, overtuig u van de smaak.
  • Bedek de karbonaadjes met de – desgewenste gezeefde – saus.
  • Strooi er fijngehakte peterselie over.