Limonadesiroop




Ingrediënten limonadesiroop:

Hoeveelheid:  Product: 
1 l vruchtensap
1 kg suiker
25-40 g citroenzuur




Bereidingswijze:

Methode 1:

  • Het citroenzuur is verkrijgbaar bij de drogist, zonder citroenzuur zou de limonade te zoet zijn. Hoeveel citroenzuur je nodig hebt, hangt af van de zuurgraad van het vruchtensap. Zo zal je bijvoorbeeld voor rabarberlimonade kunnen volstaan mt 25 gram citroenzuur, maar voor frambozen- of aardbeienlimonade heb je meer nodig.
  • Los het op in weinig kokend water, laat het afkoelen.
  • Het koude vruchtensap wordt vermengd met de suiker en het opgeloste citroenzuur.
  • Na een paar dagen, als alle suiker is opgelost, doe je de limonade in schone flessen over.
  • Verdun één deel van deze siroop met vier delen water.




Methode 2:

  • Je kan ook 1 kg mooie gave vruchten overgieten met een halve liter kokend water en daar het citroenzuur aan toevoegen.
  • De volgende dag laat je het sap uit de vruchten lekker.
  • Laat het sap rustig uitlekken, knijp of pers niet, de limonade zou troebel worden en daardoor misschien bederven.
  • Meet het sap – neem per liter sap 1 kilogram suiker.
  • Verwarm een kwart van het sap, los daar de suiker in op, laat het afkoelen en roer dan de rest van het sap erdoor.

Methode 3:

  • Breng de sap en suiker samen aan de kook, schuim het af en laat het afkoelen.
  • Daarna mag pas het eveneens afgekoelde citroenzuur er door gemengd worden.

Aldus gemaakte limonade kan:

  • als er verser vruchten gebruikt worden
  • als er hygiënisch gewerkt wordt, en
  • als de flessen zeer goed schoon gemaakt worden

enige maanden bewaard worden.

Wil je de limonade langer bewaren dan dient de suikerconcentratie hoger te zijn. Neem dan ¾ liter vruchtensap en 1 kilogram suiker.

Je kan limonade maken van:

  • aardbeien
  • aardbeien met frambozen
  • aardbeien met frambozen en bessen
  • frambozen
  • frambozen met bessen
  • frambozen met bessen en morellen
  • zwarte bessen
  • rabarber
  • rabarber met aardbeien
  • sinaasappel met citroen
  • sinaasappel met citroen en bessen (napolitaine)