Zalm

Zalm werd zelden in zijn geheel gekookt. De vis werd in moten verdeeld.



Ingrediënten zalm:

Hoeveelheid:  Product: 
moten zalm
10 g zout per liter water
10 peperkorrels




Bereidingswijze:

  • Kook de moten volgens het algemeen recept voor vis koken, maar houdt er rekening mee dat zalm weinig zout vraagt en slechts met peper gekruid wil worden.
  • Reken een kooktijd van 6 tot 8 minuten, zie of het visvlees van de middengraat los wil laten.
  • Haal de vis uit het water, doe dat buiten, of plaats de vis onmiddellijk voor het open raam (pas op voor katten!). De rode kleur van de vis blijft aldus behouden.





Serveertips: Dien de zalm warm op met een roomsaus,een peterseliesaus of met gesmolten boter. Bij zalm behoeft men weinig omslag te maken, ze is het beste zoals de natuur ze geeft ,zonder vreemde toevoegsels. De zalm leent zich ook om koud, als lunchgerecht gegeten te worden, met mayonaise.