Bisschop

Ingrediënten Bisschop:
Hoeveelheid:  Product:     

 

bisschop

1 fles rode wijn rode wijn
½ fles water water
1 citroen citroen
8 kruidnagels kruidnagels
1 stukje kaneelstokje kaneelstokje
50-75 g suiker suiker  


Bereidingswijze:

  • Doe de wijn en het water in een pan, of, ouderwetser, in een chocoladeketel.
  • Steek de kruidnagels in de gewassen citroen (oma noemde dit vaak stekelvarken).
  • Leg het stekelvarken in de wijn, evenals het stukje pijpkaneel.
  • Laat het uren trekken op een hoekje van het fornuis of op een petroleumstelletje.
  • Zorg dat de temperatuur niet hoger dan 60°C of 70°C wordt, alcohol vervliegt namelijk boven de 70°C.
  • Haal de kruiden eruit en voeg suiker naar smaak toe.
  • Maak ter afwisseling eens een stekelvarken van een sinaasappel met kruidnagels.
  • Trek dan behalve een stukje pijpkaneel ook wat foelie mee.

Serveertip: Serveer bisschop bijvoorbeeld op sinterklaasavond. Ook op oudejaarsavond werd het veel gedronken.