Boerenmeisjes is een typisch ‘oer Nederlands’ drankje. Het kan uit een klein glaasje gedronken worden, maar er ook heerlijk uit gelepeld worden. Het maken van boerenmeisjes was een andere manier dan wecken om het fruit langer houdbaar te maken. Op veel boerderijen werd het vroeger gedronken als er een meisje geboren werd.
Ingrediënten boerenmeisjes:
Hoeveelheid: | Product: | Product kopen: |
|
500 g | gedroogde abrikozen van de allerbeste kwaliteit | ![]() |
|
schil van een citroen | ![]() |
||
250 g | suiker | ![]() |
|
3 dl | water | ![]() |
|
± ¾ l | brandewijn | ![]() |
Bereidingswijze:
- Doe de abrikozen en de dun afgesneden citroenschil in een stopfles.
- Los de suiker op in het water, laat dit afkoelen en giet het over de abrikozen heen.
- Na 48 uur, wanneer de abrikozen al het vocht in zich hebben opgenomen, doe je er zoveel brandewijn bij tot alle abrikozen royaal onderstaan.