Slemp

Slemp (ook wel driekruidendrank genoemd) werd veel gedronken op koude dagen en is een lekkere warme kruidige melk. Slemp werd ook vaak ingezet om braakneigingen te onderdrukken.

Ingrediënten slemp:

Hoeveelheid:  Product:   

slemp

1 blaadje foelie foelie
1 groot stuk pijpkaneel pijpkaneel
5 kruidnagels kruidnagels
½ g saffraan safraan
1 schepje thee thee  
1½ l melk melk  
50-75 g suiker suiker  
15 g maizena maizena  


Bereidingswijze:

  • Bind alle kruiden in een neteldoeks lapje.
  • Laat ze lang in bijna alle melk trekken.
  • Voeg suiker naar smaakt toe.
  • Meng de maizena aan met de achtergehouden melk en bind er de slemp mee.
  • Verwijder de kruiden, serveer slemp warm.

Leuke weetjes: Vroeger bestond er ook slemppoeder en slempstroop waardoor het bereiden van slemp nog eenvoudiger was.