Slemp (ook wel driekruidendrank genoemd) werd veel gedronken op koude dagen en is een lekkere warme kruidige melk. Slemp werd ook vaak ingezet om braakneigingen te onderdrukken.
Ingrediënten slemp:
Hoeveelheid: | Product: |
|
|
1 blaadje | foelie | ![]() |
|
1 groot stuk | pijpkaneel | ![]() |
|
5 | kruidnagels | ![]() |
|
½ g | saffraan | ![]() |
|
1 schepje | thee | ![]() |
|
1½ l | melk | ![]() |
|
50-75 g | suiker | ![]() |
|
15 g | maizena | ![]() |
Bereidingswijze:
- Bind alle kruiden in een neteldoeks lapje.
- Laat ze lang in bijna alle melk trekken.
- Voeg suiker naar smaakt toe.
- Meng de maizena aan met de achtergehouden melk en bind er de slemp mee.
- Verwijder de kruiden, serveer slemp warm.
Leuke weetjes: Vroeger bestond er ook slemppoeder en slempstroop waardoor het bereiden van slemp nog eenvoudiger was.