Honingkoek




Ingrediënten honingkoek:

Hoeveelheid:  Product:  Product kopen:

honingkoek

300 g bloem bloem
2 flinke tl bakpoeder bakpoeder
1 tl zout zout
3 tl kaneel kaneelpoeder
1 tl nagelgruis nagelgruis
1 tl nootmuskaat nootmuskaat
100 g lichtbruine basterdsuiker lichtbruine basterdsuiker
1 ei eieren
1 dl melk melk
200 g vloeibare honing (ongeveer ½ potje) honing




Bereidingswijze honingkoek:

  • Vet een cakeblik zeer zorgvuldig en royaal in.
  • Meng de droge bestanddelen dooreen en zeef ze tezamen.
  • Voeg het ei, de melk en de honing toe en roer er een glad beslag van.
  • Doe het over in de vorm.
  • Bak de honingkoek ruim een uur in een matig warme oven (150-175°C, stand 2-3).
  • Overtuig je door met een breipen in de koek te prikken of de koek werkelijk gaar is.