Jan Hagel




Ingrediënten Jan Hagel:

Hoeveelheid:  Product:  Product kopen:   

jan hagel

250 g bloem bloem
125 g witte basterdsuiker witte basterdsuiker
½ tl zout zout
1 tl kaneel kaneelpoeder
150 g boter boter
½-1 ei eieren
25 g gemalen amandelen amandelschaafsel
25 g fijne kandijsuiker kandijsuiker




Bereidingswijze:

  • Vet een bakblik in.
  • Zeef de bloem, de witte basterdsuiker, het zout en de kaneel in een kom.
  • Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine klontjes.
  • Kneed er deeg van.
  • Spreid dit op het bakblik uit, ga er met de deegrol over om de laag zo gelijkmatig mogelijk te maken.
  • Bestrijk de laag met losgeklopt ei.
  • Strooi er de amandelen en de fijne kandijsuiker over.
  • Bak de Jan Hagel in ongeveer 20 minuten bruin in een vrij warme oven (175°-200°C, stand 3-4).
  • Snijd er langwerpige koekje van, zodra het bakblik uit de oven komst.