Ingrediënten Jan Hagel:
Hoeveelheid: | Product: | Product kopen: | |
250 g | bloem | ||
125 g | witte basterdsuiker | ||
½ tl | zout | ||
1 tl | kaneel | ||
150 g | boter | ||
½-1 | ei | ||
25 g | gemalen amandelen | ||
25 g | fijne kandijsuiker |
Bereidingswijze:
- Vet een bakblik in.
- Zeef de bloem, de witte basterdsuiker, het zout en de kaneel in een kom.
- Voeg de boter toe en snijd deze met twee messen in kleine klontjes.
- Kneed er deeg van.
- Spreid dit op het bakblik uit, ga er met de deegrol over om de laag zo gelijkmatig mogelijk te maken.
- Bestrijk de laag met losgeklopt ei.
- Strooi er de amandelen en de fijne kandijsuiker over.
- Bak de Jan Hagel in ongeveer 20 minuten bruin in een vrij warme oven (175°-200°C, stand 3-4).
- Snijd er langwerpige koekje van, zodra het bakblik uit de oven komst.