Kletskoppen




Ingrediënten kletskoppen:

Hoeveelheid:  Product:   

kletskoppen

100 g amandelen
75 g boter
250 g bruine basterdsuiker
125 g bloem
½ tl kaneel
1 à 1½ el water




Bereidingswijze:

  • Wel, pel en hak de amandelen.
  • Smelt de boter, roer de suiker erdoor.
  • Voeg de bloem, de kaneel en de gehakte amandelen toe.
  • Doe er zonodig iets water bij.
  • Leg één hoopje of balletje op een goed ingevet bakblik.
  • Bak eerst deze ene kletskop 8 tot 10 minuten hoog in een vrij warme oven (200°C, stand 4).
  • Het deeg moet gelijkmatig uitlopen, blijft de kletskop in het midden dik dan moet er iets water bij het deeg, loopt de proefkletskop te dun uit dan dient er nog iets bloem door het deeg geroerd te worden.
  • Ga nu pas goed aan de gang.
  • Leg niet meer dan 10 hoopjes of balletjes op het ingevette bakblik.
  • Bak kletskoppen, zoals reeds gezegd, hoog in een vrij warme oven.
  • De koekjes moet je goed in de gaten houden, één minuut te lang in de oven kan ze doen verbranden.
  • De gemiddelde baktijd bedraagt 8 minuten.
  • Laat ze twee minuten op het bakblik bekoelen alvorens ze er snel met een scherp buigzaam mes af te halen.
  • Zijn ze reeds te hard, zet het bakblik dan een paar minuten terug in de oven.
  • Leg de erafgehaalde koekjes plat op het aanrecht om op te stijven.