Tulband




Ingrediënten tulband:

Hoeveelheid:  Product: 

tulband

150 g boter
5 eieren
150 g suiker
½ tl zout
geraspte schil van 2 citroenen
250 g bloem
150-250 g krenten
poedersuiker




Bereidingswijze:

  • Boter een tulbandvorm en een kleiner vormpje, passend op het tulbandgat goed in, bestrooi beide met gezeefde poedersuiker, schud de overtollige suiker er weer uit.
  • Maak de boter zacht, doch laat ze niet smelten. Roer de eierdooiers met de suiker, het zout en de geraspte citroenschil.
  • Meng er afwisselend de gezeefde bloem en de zachte boter door.
  • Het wit van de eieren, goed stijf geklutst, gaat er op het laatst bij.
  • Desgewenst kunnen krenten door het beslag gemengd worden.
  • Daarna wordt het in de vormen gaar gebakken in een warme oven (200°C, stand 4), baktijd ongeveer 45 minuten.
  • Het kleine vormpje is eerder gaar.
  • Bestrooi de tulband waarop het kleien taartje is gezet met poedersuiker.





Deze tulband werd door een overgrootmoeder aangeprezen als ‘een klein tulbandje’.