Ingrediënten tulband:
Hoeveelheid: | Product: | ||
150 g | boter | ||
5 | eieren | ||
150 g | suiker | ||
½ tl | zout | ||
geraspte schil van 2 citroenen | |||
250 g | bloem | ||
150-250 g | krenten | ||
poedersuiker |
Bereidingswijze:
- Boter een tulbandvorm en een kleiner vormpje, passend op het tulbandgat goed in, bestrooi beide met gezeefde poedersuiker, schud de overtollige suiker er weer uit.
- Maak de boter zacht, doch laat ze niet smelten. Roer de eierdooiers met de suiker, het zout en de geraspte citroenschil.
- Meng er afwisselend de gezeefde bloem en de zachte boter door.
- Het wit van de eieren, goed stijf geklutst, gaat er op het laatst bij.
- Desgewenst kunnen krenten door het beslag gemengd worden.
- Daarna wordt het in de vormen gaar gebakken in een warme oven (200°C, stand 4), baktijd ongeveer 45 minuten.
- Het kleine vormpje is eerder gaar.
- Bestrooi de tulband waarop het kleien taartje is gezet met poedersuiker.
Deze tulband werd door een overgrootmoeder aangeprezen als ‘een klein tulbandje’.