Kruidenboter

Kruidenboter werd veel door onze grootouders gegeten bij biefstuk, maar ook bij veel andere gerechten. Als je kruidenboter zelf maakt, smaakt het veel lekkerder. Je kunt het zelf verschillende verse kruiden toevoegen die het beste bij jouw smaak passen.


Ingrediƫnten kruidenboter:

Hoeveelheid:  Product:  Product kopen: 

 

kruidenboter

peterselie peterselie
sjalotten sjalotten
kervel kervel
100 g boter boter
sap van 1 citroen citroen
zout zout
peper peper
nootmuskaat nootmuskaat


Benodigdheden:

  • steelpan
  • snijplank
  • groentemes

Bereidingswijze:

  • Was de peterselie, haal de blaadjes van de steeltjes.
  • Was de kervel en maak de sjalotten schoon.
  • Hak alles tezamen zorgvuldig fijn.
  • Maak de boter zeer zacht in een steelpan, doch laat ze niet smelten.
  • Kluts er de kruiden en het sap van 1 citroen (of minder) door.
  • Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Tip: Onze grootouders beschikten nog niet over een knoflookpers, maar als ze die gehad hadden, dan  hadden ze zeker een teentje knoflook erin geperst.