Bouillon

bouillon
Bouillon is een extract dat gebruikt wordt als basis of bevochtiging voor de bereiding van ragouts, sauzen en soep. Bij bouillon laat je bestanddelen in water trekken. De smaak- en geurstoffen lossen dan in het water op, waardoor de bouillon erg geurig en rijk aan smaak is. Hieronder staat het standaard recept voor bouillon, die als grondslag voor gewone soepen gebruikt kan worden.

Ingrediënten bouillon:

Hoeveelheid:      Product: Product kopen:
½ kg Rundvlees schenkelvlees
1¾ l Water water
10 g Zout zout

Bereidingswijze:

  • Voor de gewone bouillon wordt aangeraden om poulet of schenkelvlees van de rund te nemen.
  • Snijd het schenkelvlees of poulet in kleine stukjes.
  • Doe al het water, zout en schenkelvlees of poulet in een hoge pan met een goed sluitende deksel en breng het langzaam aan de kook.
  • Laat de bouillon vervolgens 3 uur trekken op het laagste vlammetje op je fornuis.
  • Zeef de bouillon door een fijne zeef.
Op bovenstaande bereidingswijze wordt gewone bouillon gemaakt. Het overgebleven soepvlees kan je later in de bouillon verwerken of voor een ander gerecht gebruiken.