Hazenpeper

Ingrediƫnten:

Hoeveelheid: 

Product: 
1 haas
bloem
50-75 g boter
50 g spek
1-2 uien
2-3 el wijnazijn
kruidnagels
zout
peper
2 laurierbladeren
1 sneetje peperkoek
citroen
hazenpeper

Bereidingswijze:

  • Neem een verse haas, vil deze en vang het bloed op in een potje (of bestel een haas, inclusief bloed).
  • Kneed (!) de lever fijn en meng deze door het bloed.
  • Snijd het haas in stukken, wentel ze door bloem en braad ze met boter in de koekenpan.
  • Bak apart in een braadpan wat spekjes uit (doorregen of vet rookspek), doe daar de aangebraden hazenstukken bij.
  • Snijd de ui in snippers, fruit deze in de boter die in de koekenpan achterbleef, waarna er aan worden toegevoegd: wat water, een paar eetlepels wijnazijn, gemalen kruidnagels, zout, peper, twee laurierbladeren en een sneetje peperkoek (ontbijtkoek).
  • Kook dit 5 minuten, doe het dan bij de hazenstukken die er heerlijk lang mee mogen stoven op een hoekje van het fornuis.
  • Vlak voor het opdienen wordt het bloed met de fijngewreven lever, waarbij not wat citroensap werd geperst, er door geroerd.
  • Laat de hazenpeper daarna niet meer doorkoken.
  • Overtuig je van de smaak alvorens het op te dissen.