Colombijntjes

Colombijntjes is een luchtige lekkernij die vooral bij kinderen in trek was.

Het werd ook veel gebruikt als kraamgebak. Ze besmeerde ze met boter en strooide er muisjes op. Vaak werd er nog een vlaggetje opgezet en dan gegeten onder het genot van een heerlijk glaasje kandeel.

Ingrediënten colombijntjes:

Hoeveelheid:  Product:  Product kopen:   

 

colombijntjes

5 eieren  eieren
200 g suiker suiker
1 mespunt zout zout
  vanillesuiker of vanillemerg vanillesuiker
120 g bloem  bloem  
iets poedersuiker poedersuiker  

Bereidingswijze:

  • Vet ongeveer 20 colombijnvormpjes in.
  • Dit zijn langwerpige, smalle, rechte blikjes.
  • Roer de eierdooiers met de suiker, iets zout en de vanille tot het geheel dik en licht van kleur is.
  • Klop de eiwitten zeer stijf, meng er eerst voorzichtig, doch vrij snel, de eierdooiers met de suiker door en daarna de bloem.
  • Vul de vormpjes half vol.
  • Bestrooi ze door een zeef met een mengsel van poedersuiker en bloem ‘voor een krokante korst’.
  • Bak ze in een vrij warme oven (175-200°C, stand 3) in 15 tot 20 minuten gaar.