Gembertulband




Ingrediënten gembertulband:

Hoeveelheid: Product: Product kopen:

tulband

1 beschuit beschuit
250 g bloem bloem
1 tl zout zout
2 eieren eieren
geraspte citroenschil citroen
15 g gist gist
1 el suiker suiker
1 dl lauwe melk melk
50 g gesmolten boter boter
200 g gemberbolletjes gember
150 g bruine suiker bruine suiker




Bereidingswijze:

  • Boter een tulbandvorm goed in, strooi er de kruimels van een gestoten beschuit in.
  • Maak een stijf beslag op precies dezelfde wijze als in het recept tulband variant 2.
  • Laat het rijzen.
  • Snijd de gember fijn en vermeng deze met de bruine suiker.
  • Werk (sla) het beslag nogmaals door en doe het nu bij gedeelten tegelijk in de vorm.
  • Elke laag wordt belegd met gember en bruine suiker. De laatste laag dient uit deeg te bestaan.
  • Laat de tulband in de vorm nog ongeveer een half uur rijzen, waarna de tulband in een warme oven (225°C, stand 4) in een half uur tot drie kwartier gebakken wordt.