
Bowl werd vroeger veel op feestjes gedronken. Deze traditie is niet verdwenen en wordt nog vaak op verjaardagen ed. geserveerd. Bowl is een drank dat rijkelijk met vruchten gevuld is.
Ingrediënten Bowl:
Hoeveelheid: | Product: | Product kopen: |
2 flessen | Moezel- of Rijnwijn | ![]() |
allerlei vruchten | ![]() |
|
± 1 kg | samen | |
eventueel | suiker | ![]() |
desgewenst sinaasappellimonadesiroop | ![]() |
|
desgewenst marasquin | ![]() |
|
1 fles | mousserende wijn (bijv. Champagne) | ![]() |
Benodigdheden:
Bereidingswijze Bowl:
- Neem vruchten van het jaargetijde of vruchten uit blik, bijvoorbeeld aardbeien, frambozen, ananas, perziken, reine claudes of peren.
- Maak ze zeer voorzichtig schoon, was ze alleen indien het noodzakelijk is, doe ze in een grote glazen bowl of kom.
- Strooi er eventueel suiker tussen en op.
- Laat de vruchten en suiker een uur staan.
- Giet er de Moezel- of de Rijnwijn op en desgewenst een scheut(je) sinaasappellimonade en een scheut(je) marasquin.
- Roer alles voorzichtig om.
- Laat het weer ongeveer een uur staan, bij voorkeur koel, of zelfs op ijs, waarna – vlak voor het serveren – de, eveneens op ijs gekoelde, champagne er bij geschonken wordt.
Vers fruit
Bowl is het lekkerst als je het met vers fruit maakt. Echter is het niet mogelijk om het hele jaar door met verse producten te werken. Onze grootmoeders zorgden er daarom voor dat ze extra fruit insloegen en dit invroren (bijvoorbeeld aardbeien). Zo konden ze het hele jaar door vers fruit gebruiken. Ze vulden dit wel aan met fruitconserven, maar altijd van hoge kwaliteit, zodat het heerlijk smaakte.

Bowl met of zonder alcohol
Bowl kan je met of zonder alcohol drinken. Als je voor de niet-alcoholische variant kiest, dan doe je appelsap of druivensap met eventueel een beetje citroensap in.
Als je voor de alcoholische variant kiest, dan is het het lekkerst om een mousserende witte wijn, rode wijn of port te nemen. Het is ook erg lekker met sekt of champagne.